Oakley Aro3 MIPS fietshelm

Met de Oakley Aro 3 helm haal je het allernieuwste materiaal van Oakley in huis. Deze fietshelm hoort bij de Oakley Cycling Collection, hét paradepaardje van het Californische bedrijf.

De helm werd ontwikkeld voor profs en fanatieke sporters die design, veiligheid en ventilatie belangrijk vinden. De helm was al te bewonderen in de Tour Down Under, en dit wielerseizoen zal je de helmen en bijhorende cycling apparel nog vaak tegenkomen in het wielerpeloton. Vanaf nu dus ook te verkrijgen bij Optiek Van Gorp.

Enkele top features:

  • MIPS® Brain Protection system
  • Uitzonderlijke ventilerende kwaliteiten
  • BOA® FS1-1 360-degree fit system
  • X-STATIC® brow pad
  • Polycarbonaat Shell
  • Uiterst aangename ventilatie
  • EPS schuim
  • 3 maten voor best mogelijke pasvorm

Ventilatie

Deze helm werd speciaal ontworpen voor alle types renner in gedachten. Voor het eerst werd hierbij ook rekening gehouden met sportbril-integratie. De Oakley Aro 3 is een uiterst goed ventilerende helm, ideaal voor die zware omstandigheden. Zowel op de weg of bij mountainbike. Snelheid, comfort en design gaan hierbij perfect samen!

MIPS® & EPS foam

De helm werd gemaakt uit EPS foam & een polycarbonaat shell. Hierbij werd het hoogtechnologische MIPS systeem toegevoegd. MIPS staat voor Multi Directional Impact Protection System. Concreet is het een binnenschaal die word verwerkt in de helm. Bij een val kan het MIPS systeem in de helm lichtjes draaien. De druk wordt zo gelijkmatig verdeeld over de helm. Hierdoor is de energie die bij een val vrij komt niet op één plek op het hoofd is gefixeerd. Door de naadloze integratie merk je zelf niets van het MIPS systeem. Bij impact zal het echter wél het verschil maken.

BOA® FS1-1 360-degree fit system

Een in hoogte & grootte verstelbare fitting system. Bovendien werd hierbij rekening gehouden met eyewear integratie. Het fitting werd voorzien van een TX1 lace. Deze is minder dik dan conventionele straps waardoor elke sportbril perfect over het fitting system past. Dit alles zonder in te moeten boeten op comfort.

X-STATIC® brow pad

Door de verwerking van zilver als een soort van natuurlijke antibacteriële coating op het textiel, zorgt dit voor een uiterst aangename padding in de helm. Dit alles zonder de vorming van nare geurtjes & plekken in het materiaal, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

Merk

Oakley

Model

Aro3

MIPS

Yes

Boa fitting system

Yes

You may also like...